Termometr manometryczny dla przemysłu spożywczego model: 550

Termometr manometryczny dla przemysłu spożywczego model: 550
Termometr bimetaliczny dostarczany przez Thermo Pomiar przeznaczony jest do pomiaru temperatury w przemyśle spożywczym.
Stosowany do pieczenia - kuchnie domowe i zbiorowego żywienia (przedszkola, szkoły) , do gotowania, wędzenia (pomiar temperatury w komorze wędzarniczej, pomiar temperatury wody w czasie parzenia wędzonek) , sprawdzania temperatury cieczy ( herbaty , kawy, wina, sosów itp.) w piekarnictwie, rolnictwie, dojrzewalniach owoców, cieplarniach, w kompostownikach, pieczarkarniach, szynkowarach.
Zgodnie z zasadami GMP/GHP oraz systemem HACCP obróbkę cieplną należy prowadzić w taki sposób, aby zachować jak największą wartość odżywczą i zdrowotną potraw.
Wygodna, okrągła i czytelna tarcza pozwala szybki odczyt temperatury. Dzięki pomiarowi temperatury nie będziesz miał wątpliwości co do temperatury wody podczas odparzania wędlin.
Posiada czujnik temperatury wykonany ze stali nierdzewnej zakończony ostrzem, pracujący w temperaturze 0...220°C. Czujnik jest wkłuwany w produkt na odpowiednią głębokość, tak aby temperatura był mierzona wewnątrz produktu.
Dodaj firmę