Joguś naturalny

Joguś naturalny
Jogurt znano od czasów starożytności a tradycja jego wytworzenia była ustnie przekazywana w różnych kulturach. Mojżesz wymienia jogurt jako Życiodajny składnik pożywienia dany przez Boga jego ludowi. Przypisuje się mu właściwości odradzające i uzdrawiające. Jest napojem mlecznym fermentowanym zawierającym żywe kultury bakterii bogatym w bardzo dobrze przyswajalny wapń aminokwasy witaminy z grupy B, białko i inne mikro pierwiastki. Napój ten ułatwia syntezę witamin w organizmie człowieka, wspomaga układ odpornościowy ułatwia wchłanianie żelaza odtruwa organizm z toksyn. Jogurt 'JOGUŚ' jest chętnie spożywany przez wszystkie grupy wiekowe konsumentów ze względu na walory smakowe i dietetyczne. Cechuje się przyjemnym, lekko kwaśnym smakiem, zwartą konsystencją i delikatnym specyficznym aromatem.
Wartość energetyczna 283 kJ (67 kcal)
Opakowanie kubek 150 g, kubek 400 g
Dodaj firmę